"Българските патриоти" ще блокират границата с Турция

"Машини могат да се купят, най-важен е човекът. ВВС загубиха един от най-добрите си пилоти", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, бивш вицепремиер и бивш министър на отбраната.

Той подчерта, че МИГ-29 в момента е основа на българските ВВС, а вариантите за инцидента са различни, но трябва да се говори, едва когато се намери черната кутия и се изясни всичко.

"Най-малкото, което е необходимо в момента, е да се спекулира с ВВС. Нальота е малко, защото години наред българската авиация бе буквално нарязвана и орязвана. Трябва да купим нова техника, но преди това трябва да се ползва наличната, за сътоянието на ВВС в момента са виновни политиците, които са приемали решения, които са унищожавали авиацията", категоричен бе бившият военен министър.

Относно въпросът със закона "Магнитски", Красимир Каракачанов смята, че сме научили партньорите си, както от Изток, така и от Запад, че могат да правят и да искат от нас каквото си искат, знаейки, че ние ще го изпълним и това се случва 75 години. Според него не е нужно някой отвън да ни казва какви са ни проблемите.

Патриотът смята, че ВМРО е принудено да бъде по-агресивно за предстоящите избори, а границата с Турция ще бъде блокирана заради изборен закон, който граничи с националното предателство.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.