Разрешени са абитуриентските балове при условие да няма събиране на над 500 души на закрито

Кризисният щаб за борба с разпространението на коронавируса в Сърбия разреши магазините да работят без ограничаване на работното време, както и заведенията за хранене на открито отново да имат неограничено работно време, а на закрито - до 1 часа след полунощ, съобщават сръбските вестници.

Разрешено е и пускането на музика както в закритите части на заведенията, така и на открито.
На спортни събития ще може да присъства публика до 30 процента от капацитета на закритите обекти и до 50 процента на открити терени.

Остават в сила мерките, свързани с дезинфекцията, дистанцията и носенето на маски.
Увеличен е и разрешеният брой на гражданите, които могат да се събират - до 500 души на открито и закрито. Организирането на събирания на над 500 души може да става само с разрешение на Кризисния щаб.

Българите в Сърбия ще могат да гласуват на парламентарния вот

Разрешени са абитуриентските балове при условие да няма събиране на над 500 души на закрито.

На заседанието бе анализирана и актуалната епидемиологична ситуация в Сърбия. Министърът на здравеопазването Златибор Лончар каза по-рано, че ситуацията е под контрол и няма големи проблеми.

Кметът на Белград Горан Весич съобщи, че досега в столицата са ваксинирани 52 процента от гражданите. Членове на Кризисния щаб казаха по-рано, че до пълна отмяна на мерките ще се стигне, когато се ваксинират 50 процента от населението на Сърбия.

Над 2,2 милиона души в Сърбия са имунизирани с две дози ваксина срещу COVID-19

Досега в Сърбия са поставени 4 988 039 дози ваксина. Първа доза са получили 2 665 581 души, а две дози - 2 322 458 души. 

Източник: БТА