Говори евродепутатът от БСП Петър Витанов

"Трябва да започнем енергийния преход, имаме огромен проблем с въглищните централи. С какво да бъдат заменени вече трябваше да бъде решено", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Петър Витанов, евродепутат от БСП.

Евродепутатът бе категоричен, че колкото повече закъсняваме с Плана за възстановяване, толкова по-малко средства ще стигнат до България и добави, че той трябва да бъде внесен максимално бързо, защото следващата дата е през септември, което би било пагубно за българската икономика.

Той отново припомни, че нямаме сериозна реформа в енергийния и съответно зеления преход.

Относно туризма, Петър Витанов заяви, че вече няма да бъде същия след COVID-19. За него нашата държава има предимства по отношения на балнеолечението, СПА, минерални извори, което е огромен неразвит потенциал, който върви с чиста храна, с природните дадености.

"Можем да привлечем туристи чрез Здравноосигурителни каси на различните страни, за да се стимулира туризмът след пандемията могат да се дават ваучери на възрастни хора, да се възстановят след заболяване, а тези средства да влязат в европейските икономики", добави още той.

Според евродепутатът от БСП, служебното правителство е задължено да разкрива и изкарва доказани злоупотреби, извършвани от предишни управляващи.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.