Швейцария повали Турция и чака развитието в другите групи

Италия и Уелс са първите класирали се за осминафиналите на Европейското първенство. Италия излиза от Група А на UEFA EURO 2020™ като водач с пълен актив от 9 точки след 3 победи. Въпреки загубата, Уелс остава втори с 4 пункта и също продължава напред в надпреварата. 

UEFA EURO 2020™: Класическа победа на Италия, Турция с минимален шанс за елиминациите

Швейцария повали Турция, но въпреки това победата не беше достатъчна за второто място в групата. Отборът ще се надява да продължи в следващата фаза като се нареди сред най-добрите трети отбори.Турция остана на последното четвърто място в групата и отпадна от европейското първенство.

Италия празнува след победата над Турция на UEFA EURO 2020

Швейцария победи Турция с 3:1. Головете за "часовникарите" вкараха Харис Сеферович (6) и Джердан Шакири (26, 68). Ирхан Джан Кавенджи (62) се разписа за тима на Шенол Гюнеш. 

 

 

Отборът на Италия се наложи с 1:0 над Уелс и въпреки наглед пестеливата победа, двубоят ще се запомни с тоталната доминация на италианците, тъй като "Скуадра адзура" дори за секунда не изпусна  юздите на мача. 

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.