Най-скъпо платеният сред тях е Йоаким Льов

Селекционерът на Германия Йоаким Льов е най-скъпо платеният сред треньорите на UEFA EURO 2020. Годишната му е заплата е внушителна - 4,6 млн. евро, пише gong.bg. Топ 3 се допълва от наставниците на Франция и Англия - Дидие Дешан (4,2 млн.) и Гарет Саутгейт (3,5 млн.). 

60 хиляди фенове ще гледат финала на UEFA EURO 2020™ на "Уембли"

Изненадващо селекционерът на Русия Станислав Черчесов е сред най-добре платените. На година той прибира по 2,5 млн. евро. Сумата е удивителна, като се има предвид, че треньорът на Финландия Марку Канерва например взима едва 180 000 годишна заплата. Разликата е цели 14 пъти.

Нещо повече - Черчесов прибира два пъти повече от наставника на Белгия Роберто Мартинес. Допреди три месеца и Роберто Манчини взимаше по-малко от руския селекционер - 2 млн. евро, но след подновяването на договора му, заплатата му бе вдигната на 3 милиона.

Топ 10 

1. Йоаким Льов (Германия) - 4,6 милиона

2. Дидие Дешан (Франция) - 4,2 милиона

3. Гарет Саутгейт (Англия) - 3,5 милиона

4. Франк де Бур (Холандия) - 3 милиона

    Роберто Манчини (Италия) 3 милиона

6. Станислав Черчесов (Русия) - 2,5 милиона

7. Фернандо Сантос (Португалия) 2,3 милиона

8. Владимир Петкович (Швейцария) - 1,74 милиона

9. Луис Енрике (Испания) 1,5 милиона

10. Роберто Мартинес (Белгия) 1,2 милиона

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.