Победата дойде след непростим пропуск на Мбапе

Швейцария хвърли най-голямата сензация до момента на UEFA EURO 2020, отстранявайки Франция след 3:3 в редовното време и 5:4 след дузпи в 1/8-финален сблъсък.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Харис Сеферович шокира "петлите" в 15-та минута. Два гола на Карим Бензема през втората част обърнаха мача в полза на символичните домакини. Погба даде добър аванс в 75-та минута след бомбен гол отдалеч. Сеферович върна надеждата в 81-та минута. Марио Гавранович прати мача в продължения в първата минута на добавеното време на мача.

В продълженията нов гол не падна, а при дузпите Килиан Мбапе беше големият грешник за тима си, пропускайки финалната пета дузпа. 

При дузпите бяхме свидетели на 9 поредни отбелязани такива, преди Килиан Мбапе да види как ударът му беше париран от Зомер, с което секторът с фенове на Швейцария беше хвърлен в екстаз, а Франция потъна в истинска скръб. 

 

Испания отстрани Хърватия в трилър с 8 гола

Драмата се развихри само в рамките на 4 съдбоносни минути. В 55-та минута Швейцария пропусна златния си шанс, за да разбие френския дух. ВАР върна играта назад, след като Бенжамен Павар извърши фаул в наказателното си поле срещу швейцарски играч, а съдията отсъди наказателен удар. Нервите на Рикардо Родригес обаче не издържаха, а Юго Лорис се превърна в герой, хващайки удара на левия бек от дузпата. 

Този пропуск беше наказан по безапелационен начин. Първо, в 57-та минута, след грешка при изнасянето на топката, Антоан Гризман и Килиан Мбапе успяха да разиграят по отличен начин, а Карим Бензема не сбърка сам срещу Ян Зомер за 1:1. 

Пореден автогол на UEFA EURO 2020: Хърватия поведе след нелепа вратарска грешка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Франция - Швейцария 3:3

0:1 - Харис Сеферович (15)

1:1 - Карим Бензема (57)

2:1 - Карим Бензема (59)

3:1 - Пол Погба (75)

3:2 - Харис Сеферович (81)

3:3 - Марио Гавранович (90+1)

Ето и съставите на двата тима:

Франция: Лорис, Кимпембе, Лангле, Павар, Варан, Погба, Канте, Рабио, Гризман, Бензема, Мбапе;

Швейцария: Зомер, Видмер, Аканджи, Елведи, Родригес, Цубер, Фройлер, Джака, Шакири, Емболо, Сеферович;

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача. Финалът на първенството на 11 юли ще бъде излъчен съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.