Премахването на някои ограничения ще влезе в сила от 19 юли

Англия се подготвя за облекчаване на мерките срещу COVID-19. Очаква се днес премиерът Борис Джонсън да обяви следващите стъпки в пътната карта по отношение на социалната дистанция, носенето на маски и работата от вкъщи.

Премахването на част от ограниченията ще влезе в сила от 19 юли, но само за Англия. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия имат собствени правила.

Шотландското правителство обяви, че основните мерки ще останат в сила поне до август.

"Мисля, че е твърде късно, но все пак очаквам разхлабването с огромно нетърпение. Имам чувството, че всичко това се влачи твърде дълго. Да, все още има случаи, но както изглежда не много хора, които страдат толкова. Мисля, че икономиката и психичното здраве на всички страдат много повече. Така че, отвори Великобритания, Борис!", призова Манди Сутър, жител на Лондон. 

Според друг гражданин на столицата - Иън Бол, е крайно време мерките да се отпуснат, но има притеснения за хората, които ще бъдат изложени на риск. 

„Аз лично не искам да нося маска. Не мисля, че на много хора им е приятно. Преминаваме към фаза, в която носенето й ще бъде въпрос на личен избор”, заяви министърът на жилищната политика Робърт Дженрик.

Без починали от COVID-19 за последното денонощие у нас

Ваксинираните с Moderna трябва да изтеглят нова версия на сертификатите си

Белият дом създава екип за борба с индийския вариант на COVID-19

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Редактор: Габриела Винарова