Инцидентът стана в неделя

Броят на жертвите на катастрофата на военнотранспортния самолет С-130 "Херкулес", станала вчера в южната част на Филипините, достигна 50 души. Това съобщиха днес местни служители, цитирани от ДПА. Започна разследване за причините за инцидента.

При злополуката край град Патикул на остров Холо, на около 1000 км южно от столицата Манила, загинаха 47 войници, които са били в самолета, и трима цивилни на земята, съобщи филипинското Министерство на отбраната.

Военен самолет с 92 души на борда се разби

49 войници и четирима цивилни са ранени и настанени в болница. Говорител на армията каза, че идентифицирането на останките е трудно. Самолетът се разби и избухна в пламъци, след като не уцели пистата за кацане.

На борда на самолета е имало 96 военнослужещи, включително трима пилоти и петима членове на екипажа. Повечето от войниците са били скоро преминали военно обучение новобранци, които е трябвало да бъдат разположени на остров Холо, за да помагат в борбата срещу терористичната групировка "Абу Саяф". Тази организация е обвинявана за някои от най-зловещите бомбени атентати и отвличания в страната.

Самолет Boeing 737 се приводни аварийно в океана

Турски учебен самолет кацна принудително в градина заради повреда (ВИДЕО)

Източник: БТА