Футболистите на двата отбора демонстрираха истински феърплей

Големите звезди на националните отбори на Италия и Испания демонстрираха истински феърплей в най-напрегнатия момент от полуфинала на UEFA EURO 2020. Минути преди да се впуснат в жестоката рулетка на дузпите, капитаните Джорджо Киелини и Жорди Алба и вратарите Джанлуиджи Донарума и Унай Симон показаха уважението си един към друг. Макар и съперници за мястото на финала, футболистите се поздравяваха и взаимно си пожелаваха успех. Кадри от уникалните моменти на "Уембли" вижте в ГАЛЕРИЯТА ТУК.

В крайна сметка големият победител в паметния мач стана Италия. Отборът на Роберто Манчини ще се бори за титлата в двубой срещу Англия или Дания, които ще определят втория финалист в двубой в сряда вечерта.

Италия отива на финал на UEFA EURO 2020 (СНИМКИ)

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача. Финалът на първенството на 11 юли ще бъде излъчен съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.