По информация на NOVA трима заподозрени са задържани

Жестоко убийство в София. Жена, на видима възраст около 65 години, е била нападната в парка в столичния квартал „Бояна“. Тя седяла на пейка, когато била ударена с каменна плоча по главата. Починала е на място. Самоличността на жертвата се уточнява. Причината за това е, че личните й документи не са били открити. Намерена е само трудова книжка.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По информация на NOVA официално задържан за убийството няма, има няколко души, които са отведени в полицейски управления в столицата, които отговарят на външния вид и на облеклото, с които извършителят е бил по време на инцидента. Единият от тях е мъжът, с когото убитата живеела на семейни начaла. Той има присъда за убийство и причиняване на средна телесна повреда. Версията за грабеж също е водеща. По нея са задържани други двама души.

Сигналът за инцидента е подаден около 15.20 часа на спешния телефон 112 от свидетел, съобщиха от Спешна помощ за NOVA. Той е съобщил, че вижда как мъж нанася удари по главата на жена в Боянския парк в близост до улица "Кумата".

Откриха мъртво 15-годишно момиче край Велико Търново

Спешните екипи са тръгнали веднага, но при пристигането си са констатирали смъртта на нападнатата. Според криминалистите ударите са били толкова силни, че по камъка имало косми от главата на жертвата. 

Извършителят успява да избяга. Полицията го издирва. По неофициална информация на NOVA най-веростно става дума за опит за грабеж. Дамската  чанта на жертвата е била хвърлена далеч от пейката.

Мъж уби бившата си съпруга в Казанлъшко

Районът е отцепен от полицията. Огледът на криминалистите приключи към 20 часа, но се очаква утре да продължат. Разпитват се свидетели. Преглеждат се и записи от камери в близост до мястото на тежкото престъпление. 

От Софийската градска прокуратура съобщиха за NOVA, че през утрешния ден ще има брифинг на полицията и прокуратурата, на който ще се дадат повече данни и яснота относно криминалното престъпление.

Откриха труп на стълбите на Джумая джамия в Пловдив