Има богата културна програма, включваща фолклорни концерти, литературна сцена, арт работилници, изложба

Алея на Книгата в град Банкя до 18-ти юли по време на празниците "Горешляци". Какво може да видите и да купите обяснява в "Социална мрежа" председателят на Асоциация "Българска книга" – Десислава Алексиева.

Тя споделя, че за пръв път Алеята ще бъде в Банкя. Разположени са 13 шатри и близо 30 издателства. Има съпътстваща културна програма с представяния на автори и писатели. 

Вече се е провела среща с Данчо Стълбицата по повод книга за диджеи.

След броени дни започва 12-тата Алея на книгата и във Варна.

С куп арт събития в Банкя отбелязват самия традиционните празници "Горешляци" - от 15-18 юли. Това са празници на минералната вода, здравето и дълголетието. 

"Човекът, който плаче от смях" - нова блестяща сатира на бунтаря Фредерик Бегбеде

По думите на и.д.зам.-кмет на Банкя Александра Александрова има богата културна програма, включваща фолклорни концерти, както и литературна сцена, наречена "Алейна". Ще има и пазар на производителя, както и авто ретро парад, в парк "Кестените" в центъра на града.

Според нея 21 художници ще се включат и в традиционния пленер, а библиобуса на Столичната библиотека и арт работилница допълват програмата. Изложбата си ще представи Симеон Спиридонов, кавалер на Английската кралска академия за изящни изкуства.

Още по темата гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.