Бившият здравен министър разкритикува ваксинационния процес у нас

„Г-н Кацаров, вие се провалихте". С тези думи бившият здравен министър се обърна към настоящия министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров по време на брифинг на ГЕРБ.

„Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров. В рамките на 3 дни си променя мнението няколко пъти - веднъж ходи на ски, друг път твърди,че е бил на контролен преглед и не е лежал в болницата. Той лъже, излъга всички български граждани. Продължавам да питам подписвал ли е документи за доброволно постъпване в „Пирогов"? И на децата стана ясно, че той не е имал право на контролен преглед след 12 януари", каза бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. По думите му заради спрения ваксинационен процес, българите са изложени на риск в края на есента. 

 

 

Ангелов отправи няколко въпроса към Кацаров, свързани с новоназначения в няколко болници. „Назначен ли е за директор на ямболската болница пенсионер, упражнил правото си на пенсия, който фалира болницата в Раднево, за която имаше протести? Назначен е нов директор на "Александровска болница" – какво постигна той в болниците в Шумен и Ловеч? Назначен ли е за член на Съвета на директорите на болница "Св. Анна" във Варна представител на "Демократична България"?", попита той. 

Бившият здравен министър зададе още един въпрос на Кацаров - къде се е провел новоназначеният съвет на директорите на "Пирогов"?.

Според Ангелов в момента България разполага с достатъчно ваксини, но в края на месеца част от тях ще бъдат бракувани и изхвърлени заради спрения ваксинационен процес. Това ще изложи българите на риск през есента.

„„Изчегъртаха” Балтов, шефа на ямболската и варненската болница, шефове на COVID отделения. Дано не стигнат и до ВМА”, допълни Бойко Борисов.