Коментира певицата Роксана

"Темата за ромските въпроси се дъвчи отдавна, показват се по медиите винаги 20-30 процента роми, които живеят бедно, не искат да учат, не искат да работят", това каза в "Неделята на NOVA" певицата Роксана.

Тя допълни, че някои от тях наистина са така, но на други не им се дава възможност.

"Какво значи интеграция на ромите, ние сме си интегрирани. Трябва да се говори и работи с тези, които не са", добави Роксана.

Според нея може да се има доверие на човек като Антония Валентинова, която е предложена за министър без портфейл по ромските въпроси от "Има такъв народ".

Роксана вярва, че Слави Трифонов, който за нея е голям човек и я е направил звезда, може да ръководи държавата.

Певицата сподели, че й е много ми е болно за ромската общност, защото ги използват за всичко - за добро, за лошо, за избори, за сделки и се обърна към всички роми да не продават гласа си за нищо.

Роксана е убедена, че ако за ромите се прави всичко, което е необходимо - да учат, да работят, тогава те няма да продават гласа си.

Тя призна, че се е чувствала употребена, когато е пяла на концерти за политически партии, въпреки че е отишла да си свърши работата и това е направила, но дивидентите отиват при политиците, които след това не правят нищо за ромите.

Целия разговор гледайте във видеото.