Беззъба опозиция ли е "червената" партия?

„Има такъв народ“ провеждат втори кръг от политически консултации за правителство. Днес те се срещнаха с хората на Христо Иванов, на Мая Манолова и на Корнелия Нинова. Темите, по които уточняваха позиции с БСП са образование и здравеопазване. Вчера говориха по социални теми. По тези теми гости в "Денят на живо с Наделина Анева" са млади хора от "левицата" - Трифон Панчев е член на изпълнителното бюро на БСП, член на ръководството на младежкото обединение на левицата и кмет на Дряново и Петко Димитров, зам.-председател на Националното младежко обединение на БСП и общински съветник в София.

Според Трифон Панчев БСП е най-демократичната партия в България.

"Не крием вътрешните различия и не се страхуваме да казваме на глас проблемите. Протестът не говори от името на социалистите в България, целта му беше да отвлече вниманието. Отвън поведението беше против Нинова, а вътре гласуваха за продължаване на преговорите. Това беше лек театър, целящ определени хора да попаднат в медийното полезрение", заяви той.

Неговото мнение е, че в София БСП е беззъба опозиция, като от 2017 г. досега БСП е загубила 100 000 гласа, но с това не се съгласи Петко Димитров.

По думите му на протеста е имало хора с дългогодишни заслуги за БСП.

"Немалка част социалисти са загрижени за случващото се в партията. Резултатите от изборите са твърде притеснителни, партията не е успя да се наложи като алтернатива", каза той.

Затова смята, че куца комуникацията с избирателите.

И двамата се обединиха около тезата, че са против досегашното "диво, неолиберално управление".

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.