Заловеното количество се оценява на 4 216 320 лв.

Митнически служители задържаха 46,848 кг хероин в товарен автомобил в района на ГКПП "Дунав мост-Русе". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Митническите инспектори спират за проверка на 25 юли, около 19.00 ч., напускащ страната товарен автомобил. Водачът - белгийски гражданин от турски произход, пътува от България за Белгия и превозва 23 619 кг тръби с изпращач българска фирма. Товарната композиция е насочена за проверка с мобилна рентгенова система, която установява необичайна плътност в предната част на фабрична кухина в пода на ремаркето.

Разкриха голяма високотехнологична лаборатория за марихуана в Русенско

В присъствието на водача и с негово съгласие е направен малък отвор от долната страна на дъното на кухината, през който митнически служители установяват алуминиево фолио, обвито с найлон. При последвало разтоварване на стоката, след повдигане на първите три капака митническите служители откриват шест найлонови чанти с пресовани пакети. В тях е открито светло бежово прахообразно вещество, което е реагирало при полевия наркотест на хероин. Установено е, че общото количество наркотик в пакетите е 46,848 кг.

По цени за съдопроизводство заловеното количество се оценява на 4 216 320 лв. /при чистота от 46 до 60 процента/. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Русе.