Шампионката ни победи Цукими Намики

Българката Стойка Кръстева на крачка от олимпийското злато в Токио. След безапелационен успех на полуфинала, боксьорката ще изиграе последния си мач в събота. Това е първи олимпийски финал за страната ни от 1996 година насам.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Три рунда срещу представителката на домакините Цукими Намики, в които надделя с по-чисти и по-тежки удари,  изпратиха българката Стойка Кръстева на олимпийския финал по бокс.

„Надявам се, този финал да бъде най-хубавият ми мач в кариерата и да може да зарадваме цяла България. Това ми е целта”, каза Кръстева.

Стойка Кръстева с втори медал за България от Олимпиадата в Токио

До успеха си боксьорката стига с упорит труд, а в горнооряховското село Върбица, превърнало се във втори дом за шампионката, полуфиналът събра млади и стари в централното кафене.

Категоричната победа на българката предизвика еуфория сред местните хора. С категорична вяра в крайната победа към финала гледат бащата и съпругът на Стойка Кръстева.

 „Аз съм убеден, че ще го спечели. Ще бъде тежък финал, но Стойка си знае работата”, коментира баща й Желязко Петров.

БЪЛГАРСКИ УСПЕХ В ТОКИО: Боксьорката Стойка Кръстева е на четвъртфинал

„Много я обичам. Благодаря й за емоцията, която донесе за мен, за моето семейство и за цяла България”, каза Борил Кръстев - съпруг на Стойка Кръстева.

И докато местните чакат олимпийския медал на Стойка, у дома имат и други надежди за нея. „След тази Олимпиада чакам да прекрати кариерата си, да се отдаде на семейството си. Чакам да дундуркам внуче, както се казва. Но, всяко нещо по реда си. Крачка по крачка, по реда си”, посочи баща й.

В събота, в 8 часа и 15 минути българско време Стойка Кръстева ще се изправи на ринга срещу туркинята Бусе Чакироглу. Дотук и двете имат по една победа и една загуба в мачовете помежду си.

ВСИЧКО ЗА ОЛИМПИАДАТА ЧЕТЕТЕ ТУК