Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим

Три години и половина затвор постанови Окръжният съд в Кюстендил за бившия полицая Крум Йорданов, извършил банков грабеж преди два месеца в Дупница. Той се призна за виновен за грабеж на пари в големи размери - около 54 хиляди лева от банков офис в Дупница.

Обирът стана на 17 юни около 14 часа на обяд. Мъжът, който прибягнал и до стрелба, успя да открадне пари - в левове и валута, на обща стойност 53 925, 04 лв. от касиера на офиса, употребявайки сила.

Съдът е одобрил споразумението, постигнато между Окръжната прокуратура в Кюстендил и защитата на подсъдимия, който е неосъждан.

Наказанието „лишаване от свобода“ ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим, като от него ще бъде приспаднато времето, през което той е задържан по настоящето дело, считано от 17 юли. Определението на съда е окончателно.

В хода на разследването бившият полицай, който е син на общински съветник в Дупница, каза, че не имал нито лев у себе си, когато е влязъл в офиса, а задълженията му към банки са сериозни. Негови съграждани организираха подписка в негова защита.

Източник: БНР