Ще има ли валежи?

Прохладно време и температури, характерни за късното лято ни очаква през уикенда. И в петък, и в събота времето ще е тихо, слънчево сутрин, с рехава облачност следобед, но без валежи. В петък дневните температури ще се движат в интервала 22-27 градуса в топлата част на денонощието.

В планините в петък денят ще е подходящ за туризъм при есенни условия. Облачността ще бъде динамична. Възможни са валежи следобед единствено в някои райони на Централна Стара планина. Температурите в топлата част на деня ще са от 10 градуса по високите части до 17 в по-ниските планински масиви.

Около крайбрежието в петък морето ще е неспокойно в първата половина на деня с височина на вълните около метър-два и с тенденция към отслабване вечерта. Температурите ще са от 21 до 25-26 градуса, с по-високи стойности по южното Черноморие.

През почивните дни валежи се очертават в неделя, но не в цялата страна. Покрай формирането на зона с ниско атмосферно налягане югозападно от нас и нахлуване на по-студен въздух от североизток, времето следобед ще е облачно с есенни превалявания в Югозападна България, а по-късно вечерта и около Черноморието. В понеделник отново в същите райони на страната валежите ще намаляват и ще спират.

От вторник нататък следват няколко дни с прохладно и ветровито време заради нахлуващия от североизток студен въздух. Температурите ще се колебаят в интервала 20-25 градуса. По-чувствително затопляне се очаква към края на седмицата.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.