Групата била следена от две години

Заловената банда за трафик на хора миналата седмица изоставяла мигрантите да нощуват в горите край столичния квартал „Горубляне” и село Герман. По-късно бежанците били отвеждани на браздата със Сърбия. Това научи NOVA от запознати със схемата, по която действали четиримата обвинени в каналджийство.

Един от двамата задържани афганистанци се казва Юсуф. По данни на разследването той е бил арестуван в Две могили, Русенско. В градчето обаче имат данни за него от преди години.

„Със статут на постоянно пребиваващ чужденец в село Баниска. Той е съпруг на българска гражданка. Лицето за кратко е пребивавало тук”, твърди Мариета Петрова – секретар на Община Две могили.

Млада българка е сред лидерите на престъпната група за каналджийство

Оказва се - Юсуф е имал ръководни функции в разбитата група заедно с близка до него жена. Също задържана от съда. Юсуф често сменял адресите си, твърдят разследващи.

Един от задържаните живее в столичен жилищен блок, но съседите разказват, че не са го виждали от няколко дни. Става дума за Апостол Кечев, който живее в столичния квартал "Люлин" на квартира. По данни от делото е работил като таксиметров шофьор.

Адвокатът му твърди, че срещу задържания няма доказателства за трафик на хора.

Разбиха престъпна група срещу нелегалния трафик на мигранти (ВИДЕО)

"Не познава всичките обвиняеми. Познава някои от тях. Но в крайна сметка познанството не говори за нищо лошо. Хората може да се познават помежду си", твърди Мариян Борисов, адвокат на обвиняемия Апостол Кечев

Групата е била в полезрението на службите от 2 години. Основни бежанците били прекарвани през река Марица на българо-гръцката граница. Следващата седмица четиримата задържани ще обжалват ареста си пред апелативния спецсъд.