Иззети са над 4 тона кокаин

Испанската полиция разби най-голямата, по нейни данни, мрежа за трафик на кокаин в Европа. Арестувани са 61 заподозрени и са иззети 4 тона кокаин, 2,5 тона марихуана и големи суми пари в брой, предаде ДПА.

Полицията потвърди, че задържаните са предимно от Балканите. Разследването, довело до разбиването на мрежата, било оглавено от Европол и включвало полицаи от Германия, Хърватия, Словения, Сърбия, Колумбия и САЩ.

ДРОГА ЗА МИЛИОНИ: Задържаха 40 кг кокаин в София

Бандата вкарвала в Европа от Южна Америка големи количества кокаин и го пласирала на континента. Наркомрежата била разбита, след като в Испания пристигнала пратка от 1,25 тона кокаин, превозен до Европа с кораб от Бразилия.

Полицията заяви, че разследването е било сложно, тъй като водещите членове на групата не се задържали за дълго на едно място.

Нови над 320 кг кокаин са открити в „Студентски град”

Освен това, бандата разполагала с огромни финансови ресурси. Функциите на отделните членове, маршрутите, контактите им, както и пътят на наркотика от Южна Америка до всяка европейска страна, са установени постепенно в хода на щателно и продължително наблюдение.

Във видеото горе може да си припомните случая, при който мъж беше задържан в "Студентски град" с кокаин за 10 милиона лева.

Хванаха жена, налепила по тялото си хероин за 90 000 лв.

ИЗНЕНАДА: Полицаи се натъкнаха на крокодил, докато търсели дрога (ВИДЕО)

Източник: БТА