Лечебното заведение е било притиснато от съдия изпълнители, поясни той

Болница „Лозенец" е успяла да погаси над милион и половина от просрочените си задължения. Това обяви новият шеф на лечебното заведение доц. Радосвет Горнев. 

„Бяхме притиснати от фирми и съдия изпълнители, които буквално можеха да запорират сметките на лечебното заведение", уточни той.

Новото ръководство е установило и големи диспропорции във възнагражденията, които са получавани в миналото.

„Някои хора са взимали много малко, а други твърде много за труда, който са положили. Нашата цел е да се получат справедливи възнаграждения. „Всичко, което заварих, е документирано в доклад, който беше предаден от Борда на директорите към МЗ в началото на месец юли. Сегашното му обсъждане е странно, защото той вече би трябвало да е довел до съответните разследвания. Болницата и аз сме обект на проверки. Това е съвсем нормално при положение, че общественият интерес е толкова значим. Нищо не трябва да бъде скрито.", каза още директорът на „Лозенец".

Приеха промени, свързани със Закона за трансплантация на органи

По думите му във всяко отделение има видеонаблюдение. Откакто Горнев е директор на болницата, са извършени общо 7 трансплантации.

Директорът отказа да коментира информацията, че в миналото са се правили нерегламентирани операции. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.