Авторките на филма споделят, че за тях това е огромна чест

„Жените наистина плачат" е българо-френска копродукция, с участието на Мария Бакалова. Световната премиера бе в официалната селекция на кинофестивала в Кан, а сега ще закрие 37-ия Варшавски международен кинофестивал, съобщават от Министерството на културата.

Събитието е на 17 октомври oт 20:00 ч. Фестивалът в столицата на Полша е "А" категория, което го прави особено важен за Източна Европа, както и за азиатския пазар.

Всички филми на режисьорското дуо Мина Милева и Весела Казакова са били в официална селекция във Варшава досега. Първият им филм - "Чичо Тони, тримата глупаци и ДС", бе показан в документалното състезание, а в страната ни предизвика бурни полемики. Игралният им дебют "Котка в стената" получи наградата на международната критика ФИПРЕСИ през 2019 година, която го изпрати на Европейските филмови награди.

Двете авторки споделят, че за тях това е огромна чест, тъй като досега не са имали откриващ или закриващ филм на този така важен за нашия регион фестивал.

ОТ ФЕСТИВАЛА В КАН: Екипът на „Жените наистина плачат“ - българският филм с послание

Варшавски филмов фестивал е създаден през 1985 г. Той се присъедини през 2009 г. към елитната група събития, призната от Международната федерация на асоциациите на филмовите продуценти като международни филмови фестивали и се нареди до фестивалите в Кан, Венеция, Токио, Берлин и други.

"ИСТИНСКИ КРАЛИЦИ": Мария Бакалова с Джей Ло във Венеция (СНИМКИ)

Мария Бакалова с нов филмов проект

ЕКСКЛУЗИВНО: Мария Бакалова от кинофестивала в Кан (ВИДЕО)

Звезди ексклузивно пред NOVA на кинофестивала в Кан (ВИДЕО)

В Кан връчват "Златна палма" за най-добър филм

ОТНОВО У ДОМА: Мария Бакалова - българката, която Холивуд обича

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА