По думите му строителите трябва да протестират пред дома на Борисов, а не пред МРРБ

„Готвим се не просто да влезем в НС, а да управляваме. Още следващата седмица ще представим нашия план за първите 100 дни управление. Сядаме с мерките за 100 дни, с бюджета и ще говорим с всички политически сили, без ГЕРБ и ДПС“. Това заяви Георги Свиленски от БСП в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Той коментира и предстоящите избори за президент. Според него битката между кандидатите ще бъде сериозна, а опонентите на подкрепения от БСП Румен Радев са хора с качества. 

БСП обяви водачите на листите за изборите

Свиленски увери, че напрежението между левицата и президента покрай проекта на Кирил Петков и Асен Василев е спаднало, защото Радев е потвърдил, че подкрепя българските социалисти.

Според Свиленски, след енергийната криза, вероятно ще настъпят и икономическа и социална. А служебното правителство няма много възможности за действие. По думите на социалиста компенсациите и подкрепата за бизнеса от януари 2022 г. ще дойдат твърде късно. 

"Помощта трябва да бъде дадена в рамките на актуализирания бюджет, трябва да се намерят резерви и финансови инструменти", смята той.

По темата с протеста на строителите Свиленски заяви, че фирмите трябва да получат парите си. "Протестират с право, но не трябва да са пред МРРБ, а пред домовете на Борисопв, Нанков или Аврамова. Цялата ситуация беше доведена дотук от Борисов. Не може само да прибираш комисионни, без да плащаш на работниците", смята той.

Повече по темата вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.