Ако Конституционният съд постанови, че бившият министър е нарушил закона, актовете, подписани от него, ще бъдат обявени за нищожни

"Според мен президентът Радев не е знаел за казуса с двойното гражданство на Кирил Петков. Възможно е, ако е подписал декларация, Петков да бъде подведен под отговорност. Прокуратурата може да поиска свалянето на имунитета му на кандидат-депутат". Това заяви преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова в ефира на "Твоят ден".

Доц. Киселова: Няма политически оттенък в случая с книгата на Петър Илиев

По думите й, ако Конституционният съд постанови, че Петков е бил министър с двойно гражданство, актовете и договорите с преки последици, които е сключил, ще бъдат обявени за нищожни. Останалите документи, подписани от него, пък ще трябва да се оспорват. Евентуално засегнати търговски дружества ще могат да предявят претенции. 

"Според канадския закон той е само български гражданин от 21 август", поясни доц. Киселова. Самата тя днес ще внесе своето становище по въпроса.

Повече по темата вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.