Детските градини засега остават отворени

Училищата в Община Ловеч затварят. Градът вече е в "тъмночервената" зона и местният щаб взе решение за спиране на присъственото обучение от 21 до 29 октомври включително.  

Дистанционното обучение се отнася за всички ученици от 1 до 12 клас, включително и за предучилищните групи в училищата. Детските градини засега остават отворени.

До часове се очаква решение за онлайн обучението на учениците и в София. От Министерството на образованието и науката очакват данните от Столичната здравна инспекция за 14-дневната заболеваемост в София-град, за да вземат решение дали децата ще учат на ротационен принцип или изцяло електронно.

МОН чака данни от РЗИ-София, за да реши дали ще се учи онлайн

Според новата заповед на здравния министър онлайн трябва да преминат всички ученици от общините със заболеваемост от 750 на 100 000 души население. Към момента, според данните на Националния център по заразни и паразитни болести, болните в столицата са 684 на 100 хиляди души.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.