Зеленият сертификат се превъръща в сериозен стимул за ваксинация и тестване

Трети пореден ден с опашки пред пунктовете за ваксинация и големите лаборатории в страната. Въпреки това от здравното министерство предупреждават - ако до 10 дни новите мерки не дадат резултат, може да се стигне ново по-строго затягане.

Към 10:00 ч. днес във Ваксинационния център на столичната УМБАЛ "Св. Анна" са се ваксинирали над 75 човека. Цифрата е двойно по-голяма от вчера.

В Русе препаратът на Janssen свърши. Там няма и от ваксината на Moderna за втора игла.

Доц. Атанасов: Само трима от тестваните в "Пирогов" имат сертификати, които са с грешки

Още в ранните часове днес отново се събраха желаещи да се тестват пред една от големите лаборатории в София. „Минала седмица имахме имунизирани по около 20 души на ден. Ваксинацията беше слаба. Вчера при нас са ваксинирани 90 души. Т.е. имаме четворно покачване на процеса. Повечето от желаещите искат да се ваксиниран с Jansen, защото е еднодозова. Има обаче и такива, които предпочитат Pfizer и Moderna”, заяви Александра Калъчева, която работи в лабораторията.

„Ръстът на положителните проби обаче също се покачва. За последните 48 часа имаме 270 положителни проби, което е доста”, добави тя.

Повече по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.