„Тя бе моя приятелка", заяви актьорът

За първи път след инцидента на снимачната площадка, Алек Болдуин говори публично пред камера за случилото се. По време на снимките на филма "Ръст", той застреля случайно оператора Халина Хътчинс и простреля друг неин колега.

В импровизирания разговор с репортери на път край Върмонт, актьорът Алек Болдуин нарече убитата Халина "своя прителка".

„Потънал съм в скръб. Знаете, че понякога има случайни инциденти по време на снимки, но нищо такова не се е случвало. Това е едно на трилион. И съм в шок”, заяви актьорът.

Алек Болдуин уби оператор и рани режисьор по време на снимки (ВИДЕО+СНИМКИ) 

Алек Болдуин е в постоянен контакт със съпруга на оператора Халина Хътчиннс.

„Срещнах се със съпруга й, имат 9-годишен син. В постоянен контакт съм с него, защото съм много притеснен и за него, и за детето. Чакам с нетърпение офисът на шерифа да ни каже какво е установило разследването”, добави Болдуин.

 

Алек Болдуин убил операторката с боен патрон

Преди да вземе пистолета, актьорът е получил уверения, че оръжието е безопасно. Защо обаче в него е имало боен патрон - тепърва полицията трябва да установи. До момента няма повдигнати обвинения, а шерифът обяви, че разследването ще отнеме време. Заради трагичния инцидент, Алек Болдуин призова:

„Нови ограничителни мерки, подходящи оръжия, пластмасови оръжия, без истински амуниции на снимачната площадка. Спешно е. Така че каквото и да бъде решено, това е най-добрият начин да се гарантира безопасността на хората на снимачната площадка”, каза той.

Адвокатите на оръжейника, отговорен за боеприпасите на снимачната площадка, направиха изявление, в което обвиха, че тя не знае откъде се е появил бойният патрон.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА