Милиардерът подложи решението си на гласуване в Twitter

Американският предприемач Илон Мъск повери решението си да продаде 10% от своите акции в производителя на електрически автомобили „Тесла“ на потребители в Twitter, предаде РИА Новости. За целта, Мъск организира гласуване в социалната мрежа.

Илон Мъск и Граймс се разделиха след три години брак

„Напоследък много се говори за нереализираните печалби като средство за укриване на данъци, така че предлагам да продам 10% от акциите си в „Тесла“... Ще взема решение въз основа на резултатите от това проучване, какъвто и да е резултатът “, написа Илон Мъск в Twitter.

В проучването могат да участват не само 62,5 милиона абонати на Мъск, но и други потребители на социалните мрежи. В гласуването взеха участие над 690 хиляди души, което ще продължи почти едно денонощие. Към момента над 55 % от потребителите са гласували за продажба на акциите.

Злоупотребите с името на Илoн Мъск зачестяват

"Никъде не ми плащат в брой или бонуси. Имам само акции, така че единственият начин лично за мен да плащам данъци – това е да продам акции", добави Мъск.

По-рано Мъск разкритикува "данъка върху милиардерите", предложен от демократите в Конгреса на САЩ. Мъск отговори на туит, който предлага образец за писмо на избирателя до неговия представител в Конгреса. В писмото депутатите призовават да не се подкрепя предложението на сенатор Рон Уайдън за облагане на нереализираните капиталови печалби.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС