Данни са от проучвания на "Галъп" и "Тренд"

Според данните на агенциите "Галъп" и "Тренд" от паралелното преброяване при 100% „Продължаваме Промяна” стават първа политическа сила. 

Ето как би изглеждала разбивката на местата в парламента според проучването на „Галъп”, направено и финансирано от NOVA. ПП събират 26.3% от гласовете, което означава 69 банки в пленарната зала. Вторите по резултат – ГЕРБ-СДС, ще имат 60 депутати. 30 ще са народните представители на ДПС. Следва БСП с резултат 10.4% или 27 места в парламента. С 3 по-малко ще имат „Има такъв народ”. Парламентарната група на „Демократична България" ще разчита на 17 свои представители. А новият играч в НС - „Възраждане”, ще изпрати 13 депутати.

Според паралелно преброяване при 100% от извадката на агенция „Тренд” победители са "Продължаваме Промяната". Те събират 26.1 на сто от гласовете, което означава, че ще имат 70 банки в парламентарната зала. С 11 по-малко ще получат ГЕРБ-СДС. Следват ДПС с 28, БСП - с 27 депутатски места, ИТН - с 26, ДБ - 17 и "Възраждане" - 13.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.