Ниска избирателна активност и в Плевенска област

Нито една жалба не е постъпила през вчерашния ден в РИК-Плевен, съобщи председателят на Районната избирателна комисия. Денят е преминал спокойно, с ниска избирателна активност- около 20 на 100.

„Всички 404 секции в областта са преминали през Информационно обслужване, като предстоят следващите два етапа. Към момента около стотина души трябва да дообработят протоколите си”, обясни тя.

ЦИК: „Продължаваме промяната” води след обработени близо 43% от протоколите

Изборните резултати от областта съвпадат с тези, отчетени в страната. На първо място са „Продължаваме промяната” с около 25,9%, следвани от ГЕРБ-СДС.  До балотаж на президентските избори нямаше да се стигне, ако зависеше от гласувалите в област Плевен. Президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова печелят 61,6%.

През вчерашния ден е имало технически проблем с една от машините, който не е успял да бъде отстранен и се е преминало към гласуване с хартиени бюлетини, добави председателят на РИК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.