Ранените са момиче на 17 години и шестима възрастни

Всички оцелели след жестоката катастрофа на АМ „Струма” - момиче на 16 години и шестима възрастни, са настанени в „Пирогов”. Шестима от тях са в Клиниката по изгаряния, а седмият – в травматологията. Животът им е вън от опасност. Медицинските екипи все още им правят нужните изследвания.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

Всички те са граждани на Република Северна Македония. С пострадалите на място в „Пирогов” се срещнаха премиерът Стефан Янев и македонският му колега Зоран Заев. Оцелелите са спасили живота си, като са счупили прозорец.

На място в „Пирогов” от Северна Македония пристигнаха близки на пострадалите. „Тези, които видях, са в добро състояние. Аз съм роднина на седем души от пътниците”, уточни мъж.

Състоянието на всички пациенти е добро и опасност за живота им няма. „Всичките консултации и изследвания, които трябва, са направени. Може да се наложат някакви оперативни интервенции”, уточни директорът на „Пирогов” проф. Иван Поромански.

ОГНЕН АД НА АМ "СТРУМА": 46 жертви при пожар в автобус край Боснек

Минути преди 7.00 ч. от "Пирогов" изпратиха официална информация до медиите, която гласи: "В ранните часове на 23.11.2021 г. (вторник), в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ са приети 7 граждани, които са пострадали при инцидент с рейс на автомагистрала „Струма“. Лицата не са български граждани. В момента всички са контактни, в стабилно състояние и без опасност за живота. Шестима са с изгаряния, а един пациент е с травма на крака. След преглед и оценка на състоянието им са настанени за проследяване в болницата".

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.