ПБЗН непрекъснато извършва проверки

Трима души от Дома за стари хора в Хасково загубиха живота си през 2014 година. Причината беше запалил се дюшек в една от стаите след тютюнопушене в леглото. Трима починаха след обгазяване. Тогавашната проверка установява, че в Дома липсва пожароизвестителна система. Седем години по-късно директорът на социалната институция уверява, че до подобен инцидент повече няма да се стигне. 

„Има сериозно надграждане на мерките. Направена е противопожарна инсталация, тя е доразвита с годините. Навсякъде има датчици по стаите, сигнализира се при задимяване, като системата е свързана и с пожарната”, обясни Кина Койнарска. По думите й пожарните екипи извършват непрекъснати проверки.

Все още се изяснява окончателната версия за пожара в село Рояк

„Преди година след предписание на ПБЗН направихме така електричеството във всяка стая, че да може да се изключва самостоятелно. Последното предписание е от вчерашния ден за поставянето на три лампи”, допълни още директорът. 

Репортер: Димитър Иванов

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.