Извършителите са задържани

Най-младият пловдивски квартал „Тракия” ще се сдобие с ново видеонаблюдение. Причината е поредният акт на вандализъм в парк „Лаута”. Изпочупените пейки и барбекюта вече са подменени.

„Нямам обяснение какво може да накара някого да направи подобно нещо. Толкова хубави неща са направени в парка, има всичко необходимо. Не мога да си обясня тази агресия”, споделят жители на района.

Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров съобщи, че има трима задържани за вандалския акт.

Издирват вандали, потрошили пейки и барбекюта в пловдивския парк „Лаута“

„Три лица- двама са непълнолетни, третият е мъж на 30 години. Камерите дадоха ефект, след проследяване от записващите устройства успяхме да заловим извършителите”, обясни той.

Наред с лошите новини, не липсват и добри такива. Случаят предизвика вълна на възмущение и вълна от желаещи да дарят съоръжения за парк „Лаута”. Сега приоритет на района ще са автобусните спирки. „В продължение на години автобусните спирки в квартала се рушат непрекъснато. Ще монтираме 20 камери за видеонаблюдение по спирките в „Тракия”, каза още Димитров.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.