Коментар на адвокат Марин Марковски

„Хората винаги са наказвали убийството. Трябва да има много тежки наказания за тези, които правят такива ужасии и унищожават човешкия живот, унищожават и живота на близките”. Това коментира адвокат Марин Марковски в предаването „Събуди се”.

Той беше поканен след поредното убийство на жена от приятеля й. 30-годишната служителка на Европол  Елена Генчева, която от години живее в Хага, беше убита от приятеля си Христо Кацаров, който беше кандидат депутат. След това Кацаров се самоуби.

Директорът на Европол пристигна у нас заради убитата в Хага българка

Според адвокат Марковски за убийство трябва да има тежко наказание. „И по нашия закон се наказват, но може да бъдат добавени още някои неща за повече строгост”, коментира адвокат Марковски.

Той коментира и самоубийството на  Христо Кацаров.  

„Той също е човешко същество. И неговият живот в цивилизацията означава ценност. Разбира се можеше да бъде осъден на доживотен затвор. И тази мъка можеше да продължи”, коментира адвокат Марковски.

Повече за домашното насилие над жените и съветите на адвокат Марковски - гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.