Вече е ясно къде ще седят депутатите в пленарната зала

Броени дни до старта на 47-ото Народно събрание.  Вече е ясно къде ще седят депутатите в пленарната зала. В средния блок ще делят места „Продължаваме Промяната”, които имат 67 народни представители и „Има такъв народ” с 25 депутати. Зад тях ще се разположи най-малката партия  „Възраждане” с 13 мандата.

Левият сектор по традиция остава за  БСП, които имат 26 народни представители.  До тях ще седят ДПС със своите  34 избраници. Местата вдясно, от другата страна на залата, ще делят ГЕРБ с 59 депутати и „Демократична България”, които имат 16 представители.

Новите 240: Пилот, рапър и ултрамаратонец влизат в НС, всеки десети депутат е около 30 г.

И в този парламент първия звънец ще удари депутат от „Има такъв народ". Това ще е урологът доц. Силви Кирилов. Подготовката за тържественото заседание вече е в ход.

„Имах възможност да се запозная с начина и правилата на говорене, както и с  изказвания на други народни представители”, каза той.

Споделя, че взима пример от големите в политиката. И е наясно, че подадената от предшествениците му топка е хвърлена високо.

Доц. Кирилов знае кой трябва да ръководи залата след него - човек с юридическо образование, комуникативност и чар.

„Човек, който да владее залата и в добро и, в конфликт. От това, което видях в 46-ото НС, г-жа Митева притежава тези качества”, заяви той.

Смята, че този път партиите ще си стиснат ръцете за съставяне на кабинет, защото са си научили урока.

 

 

„Мисля, че може би имаше и влияние отвън. Умният човек не повтаря грешките, докато мъдрият не ги допуска”, заяви Кирилов.

Силви Кирилов вече имаше една номинация за министър на здравеопазването във втория проектокабинет на ИТН.

И въпреки че е депутат, лекарската професия за него остава доживот.

„Прекарал съм години в здравеопазването. Имал съм много бури, но и слънчеви дни”, сподели още докторът.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.