Форумът бе открит с втората част на анимационния филм “Ела, изпей”

В Торино се провежда 39-тото издание на филмовия фестивал. Кинофорумът започна на 26-ти ноември и беше открит с втората част на анимационния филм “Ела, изпей” на режисьора Гарт Дженинкс, чийто герои се озвучават от Боно, Скарлет Йохансон и Тарън Еджъртън.

Тази година актрисата Моника Белучи ще бъде удостоена със специалната награда на фестивала - “Стела де ла моле” за артистична иновация, след което ще се състои световната премиера на най-новия й филм “Момичето във фонтана” на режисьора Антонджулио Паници посветен на легендарната актриса Анита Екберг и филма La dolce vita на Федерико Фелини.

Откриха Кинофестивала в Кан с филма "Анет" (ВИДЕО)

Освен това на 1-ви декември Моника Белучи ще проведе мастърклас в Националния музей на киното в Торино. Предстоят и още интересни събития - Клинт Истууд ще представи филма - “Какво означава да си добър човек”, на който е режисьор. А от своя страна Гари Лева пък ще покаже документален сериал посветен на кариерата и живота на Истууд.

Фестивалът се закрива на 4-ти декември с филма "Алин" на французойката Валери Ле Мерсие, вдъхновен от кариерата на Селин Дион. Тогава ще бъдат връчени и наградите за най-добър филм, най-добър актьор и най-добра актриса на 39-то издание на Филмовия фестивал в Торино.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.