Моделиерът, който почина през 2019 г., бе икона в модната индустрия

Лични вещи на покойния дизайнер Карл Лагерфелд се продават на търг в Монако. Моделиерът, който почина през 2019 г., бе икона в модната индустрия и се отличаваше с неподправения си стил - с ръкавици, тъмни очила и коса, завързана на опашка.

„Мисля, че ръкавиците без пръсти бяха ембематични за стила на Карл Лагерфелд, той криеше пръстите си и почти никога не ги показваше. Рокерският външен вид стана характерен за визията му. С този стайлинг беше популярен в целия свят през последните 20 години от живота му", заяви Пиер Мот, вицепрезидент на "Сотбис", Франция.

Аукционна къща "Сотбис" предлага още мебели, дрехи от личният му гардероб както и чанти, с които е пътувал по целия свят.

СЕДМИЦА НА МОДАТА В ПАРИЖ: „Шанел“ представи колекция, вдъхновена от нощния живот (ВИДЕО)

На търга ще се наддава също за фигурка на дизайнера от пластмаса, модел на Шупет – известната котка на Карл с първоначална цена между 5000-7000 евро и ситопечат на художника Джон Балдесари.

„Джон Балдесари, който е известен американски художник, създаде този ситопечат на Карл Лагерфелд когато той превърна Grand Palais в голям супермаркет, за да представи новата си колекция. Виждате известната емблематична количка за пазаруване на Chanel, която за съжаление не е в продажба, но печатът върху нея е. Това е хубава препратка към чувството за хумор на Лагерфелд“, разказа още Мот.

След Монако, аукционът се мести в Париж по-късно през декември, а в началото на следващата година в Кьолн.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.