Те са смачкали предната част на автомобила

Камъни са паднали върху движеща се кола по пътя Подвис – Търън, преди разклона за село Лъка в област Смолян. В автомобила са пътували две жени, едната от които е бременна.

Камъните паднали от голяма височина и смачкали предната част на автомобила. По чудо двете пътнички успели да излязат. Бременната жена е с леки натъртвания. Жените са прегледани в болница и са освободени за домашно лечение.

„Паднало е отгоре, от просеката. Извън сервитута на пътя. На 10 метра над мрежите. Ще качим хора да видим какво можем да направим, ама кой може да каже къде ще падне“, обясни Петър Шопов от ОПУ-Смолян.

Мястото на инцидента е на около половин километър от голямото срутище по пътя Смолян – Мадан, край разклона за село Тикале. Причината за падналите камъни са проливните дъждове от последното денонощие, уточняват още от Областното пътно управление.

При друг инцидент голяма скала се стовари върху паркиран автомобил в Смолян. Скалата е паднала през нощта. Няма пострадали хора, а мястото е обезопасено.

„Ние вечеряхме и комшийката се обади, че паднал голям камък и е притиснал едната кола, нагоре имаше още две коли. На другия син и на внучката. Като дойдоха полицаите големият камък щеше да ги затисне и тях. От един път падна задния камък. Имаше много хора, щеше да има жертви”, споделят очевидци.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: Агенция „Фокус”