Продължава процедурата за регистрирането на ваксината в Сърбия

В най-скоро време Сърбия ще подпише с Русия споразумение за купуването на 1 милион дози ваксини "Спутник лайт". Това съобщи днес пред ТАСС сръбският министър за иновациите и технологиите Ненад Попович.

„Продължава процедурата за регистрирането на ваксината "Спутник лайт" в Република Сърбия. Очакваме в най-скоро време между Сърбия и Русия да бъде подписан договор за доставката на първия милион дози от ваксината "Спутник лайт". Този препарат показа отлични резултати при бустерната ваксинация в Русия и сме сигурни, че тази ваксина и в Сърбия ще ни помогне да контролираме и да се борим с пандемията в бъдеще”, посочи Попович.

По думите му Сърбия би искала да организирала на своя територия производството на този препарат, както и на назалната ваксина "Спутник V".

На 4 юни тази година започна производството на препарата "Спутник V" в института Торлак в Сърбия. Попович посочи, че Сърбия вече е произвела 2 милиона дози от ваксината. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА