От служителя на БГТОЛ вече са поискани обяснения

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи бърза и цялостна проверка във връзка с разпространения в медиите сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление.

Комисията трябва да установи обстоятелствата около инцидента с молдовския гражданин, както и кога е постъпил сигналът и как е реагирала Агенция „Пътна инфраструктура“. От служителя на Национално тол управление също вече са поискани обяснения.

СКАНДАЛ НА "ДУНАВ МОСТ": Служител на БГ тол обижда преминаващи границата (ВИДЕО)

Караджов поиска справка за общия брой платени пътни такси /винетки и тол/ и общия брой влезли /товарни и леки/ автомобили през ГКПП „Дунав мост-Русе” от 01.01.2021 до 20.12.2021 г., включително. Трябва да бъде предоставена и информация за общата организация на плащането на пътни такси на ГКПП Дунав мост-Русе.

Резултатите от проверката ще бъдат готови на 21.12.2021 г. и веднага ще бъдат оповестени публично.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ поднасят своите извинения на потърпевшия, както и на всички изгледали неприятните кадри.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.