Съседи многократно са подавали сигнали до полицията и общината

Семейство от Kазанлък застана пред камерата на NOVA, за да ни разкаже как пред очите им се разграбва съседната къща. Тухла по тухла. Буквално. Набези имало и в техния имот.  Обажданията към 112 и полицията са се превърнали във всекидневие. Резултат обаче няма.

Имотът е разположен в непосредствена близост до индустриалната зона в града. От петък до момента при набезите къщата буквално изчезва, тъй като се разбива всичко – от тухли до желязо и дървета.

Трагедията „Хитрино”: След 5 години няма влезли в сила присъди (ВИДЕО)

„Набезите се извършват от група от роми. Оказва се, че никой не може да ги спре, тъй като собствениците на имота не са се оплакали. Проблем създава фактът, че разбиват и влизат в съседни имоти, включително и в нашия. Полицаите, на които звъня – идват всеки път, за което им благодаря”, разказа в ефира на „Здравей, България” Цанка Иванова, която е собственик на един от съседните имоти.

Мъж загина при пожар в дома си във Великотърновско

По думите й тя се е обадила и на горещия телефон на община Казанлък. „От там обаче заявиха, че не могат да предприемат по-сурови мерки, тъй като собствениците не са се оплакали. А очевидно собственикът на разграбвания имот – не реагира по никакъв начин”, посочва тя.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.