Анализ на Мира Баджева и Ивайло "Нойзи" Цветков

"Първоначалните изяви на парламентаристите и правителството е "комедия от грешки", но това е нормално, защото голяма част от хората са новобранци", това каза в "Твоят ден" по NOVA NEWS журналистът Мира Баджева.

Според нея на тях им е била подложена динена кора от старите политици с темата за мораториума за цените на тока е те са побързали да се подхлъзнат.

Мира Баджева смята обаче, че те бързо ще се научат, защото във властта нямат избор.

За културния антрополог Ивайло "Нойзи" Цветков новите политици са все още в "период на омагьосване".

"Четворната коалиция са новите и те заслужават време и шанс да покажат какво могат. Някои се дразнят от крайния им позитивизъм, но за мен по-притеснително е началото им с крайната лява мярка мораториум, с което се изпраща лошо послание към бизнеса, който е единствено способен да ни изкара през кризата", добави Цветков.

Той не вярва и на твърдението на Кирил Петков, че има политика без идеология, както твърди Кирил Петков.

Относно зелените сертификати, Мира Баджева смята, че в парламента може да се въведе по-често тестване вместо задължение за здравния документ, защото действително някои хора приемат това задължаване като посягане на личната им свобода.

За Ивайло Цветков именно заиграването със страховете на хората е вкарало "Възраждане" в парламента.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.