Стотици мотористи, облечени в костюма на Дядо Коледа, обиколиха София

Докато Дядо Коледа се подготвя за околосветската си обиколка, негови имитатори от цял свят забавляват децата преобразени в празнични костюми. В София препускат на мотори, във Венеция плават с гондоли, а в Рио де Жанейро плуват със страховити акули.

Съпричастността по Коледа е в разгара си. Стотици мотористи, облечени в костюма на Дядо Коледа, обиколиха София. Инициативата е на "София Райдърс" и се провежда за седми път. Тази година тя е под надслов "Малките герои". Във фокуса на благотворителната кампания е набирането на средства за стипендии за децата на лекари и учители, изгубили живота си в пандемията от COVID-19.

Коледните желания и пожелания на известните българи (ВИДЕО)

ВЕНЕЦИЯ

Десетки мъже и жени, облечени в червени костюми като Дядо Коледа се включиха в състезание по гребане във Венеция. Те смениха шейните с красиво украсени с коледни мотиви гондоли. Надпреварата започна от площад Сан Марко и завърши при университета Ка Фоскари.

За да се впуснеш в това приключени обаче е добре да притежаваш умения за управление на гондола. Гребците трябва да се движат между водните таксита и полицейските лодки по канала.

Всяка година във Венеция се провеждат повече от 120 регати. Този спорт е уникален за града и се практикува отдавна. Разбира се, едно от най-колоритните е състезанието на Дядо Коледа. Забавната инициатива се провежда от 2009 г. и винаги е няколко дни преди празника.

Всички приходи отиват за благотворителност.

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

В Рио де Жанейро Дядо Коледа поднесе необичайно празнично настроение в градския аквариум и нахрани акулите и скатовете, плувайки сред тях.

Към него се присъедини Баба Коледа и малките джуджета.

Посетителите се събраха около аквариумите, докато дегизираните водолази плуваха сред опасните риби.

„Много е вълнуващо както за нас, така и за посетителите на аквариума – за тях е истинска радост да видят как Дядо Коледа се гмурка пред очите им. От друга страна – за нас радостта е още по-голяма когато видим усмивките на децата“, заяви Волмер Салвадор, биолог и гмуркач/

ЛЮБЛЯНА

Алпинисти, облечени като Дядо Коледа, се покатериха по фасадата на детска болница в Любляна.

Хора от местната асоциация за спасяване на хора в пещери, помахваха на пациентите и на персонала, докато висяха от въжетата си.

"Провеждаме тази инициатива от много години. За нас е радост да забавляваме децата в болницата, особено когато се налага на най-светлите празници да останат затворени тук. Всички имаме нужда от повече коледно настроение“, заяви катерач-Дядо Коледа.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.