Само бустерна доза спасява от Омикрон, категорични са медиците

В Бургас за една част от възрастните хора финансовият стимул срещу поставена ваксина е ненужен. За други е добро решение. В научните среди пък новата мярка, обявена от правителството, среща подкрепа, но везните клонят към по-активна информационна кампания.

„Аз съм привърженик на позитивната мотивация. Но трябва преди всичко да се организира добра информационна кампания, хората да имат правилно разбиране по темата и да могат да вземат мотивирани решения”, коментира в ефира на NOVA пулмолъгът д-р Александър Симидчиев.

Д-р Симидчиев: Само ваксинираните и с бустерна доза ще се опазят от Омикрон

Тезата му подкрепят и учените от БАН. „Финансовият стимул за пенсионерите не е начин да се мотивира ваксинацията, но хората са объркани и може би това ще им помогне да се решат”, заяви доц. Милена Георгиева.

Ваксинацията е и единственият вариант да се предпазим от най-новия вариант на коронавируса, подчертава д-р Симидчиев. Според данните на учените Омикрон се разпространява по-бързо от останалите и е много по-заразен.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.