Докъде стигна разследването на кражбата?

Задържаният за кражбата на джипа на Десислава Банева и Росен Плевнелиев е от така наречения тежък контингент. Това съобщиха от МВР за NOVA. Оттам допълниха, че обикновено такива коли се крадат, за да се изнесат от страната.  Междувременно Десислава Банова изрази съмнение, че към този момент колата е „в нечий гараж”.

„Има образувано досъдебно производство. Има задържано лице. Установява се съпричастността на други”, заяви Марио Киричков от СДВР. Задържаният е криминално проявен и осъждан. 

„Такива автомобили не биха могли да останат дълго на територията на страната, защото са видими и не са масови. В повечето случаи се изнасят зад граница”, заяви Киричков.

Крадци отмъкнаха джипа на Росен Плевнелиев в мол в София (ВИДЕО)

В предаването „Събуди се” Деси Банова заяви, че се надява на справедливост.

„Много се надявах да има щастлива развръзка. Това е огромно безобразие – да се случи посред бял ден, пред очите на толкова много хора, на място с толкова камери. Няма как да мълчиш за подобно безобразие”, заяви Деси Банова. „Дотук органите на реда си вършат добре работата. Надявам се да има справедливост и възмездие за всички хора, които са пострадали по същия начин”, заяви Банова.

„Не ми е известно към този момент автомобилът да е намерен, надявам се да не е извън България. Най-вероятно е в нечий гараж. Силно се надявам да бъде намерена”, заяви Деси Банова.

По думите й много хора са я потърсили, след като нейният случай стана известен.

„Страшно много хора ми писаха, телефонът ми прегря. Най-фрапиращият случай е на една дама, с малко бебенце, спира за 10 минути в същия мол, за да купи пюре за бебето. Връща се и колата я няма. Обръща се към охраната и те започват да й се подиграват, че явно е забравила къде я е паркирала”, разказа Банова.

Тя е категорична, че може да познае човекът, който няколко пъти се е блъснал в нея, преди да изчезне автомобилът.

Към момента трима са заподозрените, един е арестуван, двама се издирват. Стана ясно и че задържаният за кражбата остава в ареста.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.