При инцидента беше засегнат и газопроводът в града

Освободиха от ареста 23-годишния шофьор от Пловдив, който с колата си се вряза в магазин за автомобили и при удара засегна газопровода в града. След зрелищната каскада, той успя да избяга от мястото на катастрофата, но 20 часа по-късно беше открит и задържан от полицията. Пред органите на реда младежът обяснил, че се е укривал в апартамент на свой приятел. Избягал от мястото, защото се изплашил. По време на разпита е заявил, че не е употребил алкохол или наркотични вещества преди инцидента. Пробите, които са му взети на следващия ден в полицейското управление, също са отрицателни. Младежът обаче сега ще се сдобие с обвинение за причиняване на катастрофа с големи материални щети и умишлено бягство, съобщиха от прокуратурата.  

Продължава разследването на катастрофата навръх Коледа в Пловдив

„Досъдебното производство е образувано по член от НК за причиняване на големи материални щети. Законът предвижда в този случай наказание лишаване от свобода до 1 година или пробация. Отделно ще му бъде наложена административна санкция по Закона за движение по пътищата от 1 до 6 месеца лишаване от право да управлява МПС и глоба до 200 лв.”, каза Йордан Милушев, началник на „Пътна полиция“- Пловдив.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.