Вижте кои звезди създадоха успешни козметични линии

Когато стане дума за знаменитости в ума ни изникват популярни личности, които са постигнали значителни успехи и признание в своята област - актьори, певци, модели, спортисти и т.н. Съвременните знаменитости обаче умело използват своята известност и огромната си аудитория от почитатели, за да създават собствени брандове, много от които в съвсем различна сфера. Никак не е учудващо, че повечето от тях се насочват именно към бюти индустрията, която се радва на изключително висок интерес в глобален мащаб и генерира милиарди долари приход годишно.

Известни певици като, Лейди Гага, Селена Гомес и Ариана Гранде създадоха успешни козметични линии. Други, като Бионсе, Кристина Агилера и Кейти Пери се насочиха към парфюмната индустрия. Списъкът със знаменитости, които лансират собствени дизайнерски парфюми, е почти безкраен, а начало на тази успешна тенденция поставя актрисата Елизабет Тейлър през далечната 1991 г. Вижте кои са останалите известни личности, които спечелиха милиони от своите парфюми:

Джъстин Бийбър

Канадският тийн идол, който се превърна в лошото момче на съвременната поп сцена, продължава да се радва на значителни музикални успехи и подкрепата на неговите милиони фенове. Забележителна кариера на Джъстин Бийбър започва през 2009 г., а само две години по-късно е лансиран и първият му аромат.

Интересното в случая е, че неговият екип решава да създадете поредица от дамски аромати, които се отличават със сладки, свежи и плодови нотки. Изключително стратегически премислен ход, имайки предвид, че в началото на своята кариера канадският изпълнител печели сърцата на множество тийнейджърки, които ревностно колекционират не само албумите му, но и всичко, което носи името му.

Антонио Бандерас

Холивудската звезда Антонио Бандерас е известен не само с емблематичните си роли, но с отличния си стил и разбира се, своята линия дизайнерски парфюми. Противно на повечето известни личности, които традиционно се насочват към дамските ухания, едноименният бранд на Бандерас печели славата си най-вече благодарение на отличителните мъжки парфюми, които произвежда.

Испанският актьор може да се похвали не само с един, а с цели 76 парфюма, които носят неговото име. Първият парфюм на марката се появява преди повече от 20 години, през 1997 г. Типично за повечето дамски и мъжки ухания на бранда е, че те се предлагат на значително по-достъпни цени от останалите дизайнерски парфюми, за да могат повече от почитателите на актьора да се докоснат до тях. Въпреки, че се позиционират в по-ниския ценови клас, това съвсем не означава, че актьорът не печели милиони от продажбата им.

Риана

Риана определено е една от звездите, които умело успява да инвестира средствата си в създаването и развитието на няколко собствени бранда, които се увенчават с успех. Тя се позиционира като човек, който обича да разбива стереотипите. Това се доказва от линията дизайнерско бельо, която тя лансира, а също и от козметичната ѝ марка.

Риана също успя да спечели от собствен аромат, който излиза на пазара през 2011. Парфюмната композиция с нежна с преобладаващи флорални нотки, скрити в забележителен флакон. Очевидно това деликатно дамско ухание е спечелило сърцата на много жени по света, за да донесе на барбадоската изпълнителка повече от 80 милиона долара.

Бионсе

Звездата, която успява да създаде едни от най-успешните аромати, е Бионсе. Нейните парфюми за изискани, страстни и привличат вниманието, също като самата изпълнителка. В периода от 2010 до 2017 година на пазара се появяват цели 14 дамски парфюма, върху флакона на които е поставено името на изпълнителката. Според неофициални данни само един от тези парфюми е успял да достигне продажби, надхвърлящи 400 млн. долара и да се превърне в един от най-продаваните парфюми, създавани от знаменитости.

По всичко личи, че оригиналните маркови парфюми на звездите продължават да се радват на голям интерес. За почитателите това е начин да се свържат със своите любими звезди, като едновременно с това се насладят на дълготрайни и красиви аромати.