Предстои период с ниски температури

С развитието на пореден средиземноморски циклон, преминаващ южно от страната, почивните дни ще са облачни с валежи от дъжд и сняг. В събота започналите валежи от дъжд ще продължат с по-значителни количества в източната половина на страната. В първата половина на деня ще превали и мокър сняг в крайния северозапад и на места в Добруджа. Заради температурите, колебаещи се около нулата, има риск от заледявания. Следобед, в най-топлата част на денонощието, термометрите ще показват от 3-4 градуса в Северозапада докъм 9-10 градуса.

В планините съботата ще е облачна с понижена видимост. Валежи от сняг - над 1 200-1 300 метра надморско равнище. Температурите следобед ще са между минус 2 и плюс 3 градуса.

След временно спиране валежите ще започнат отново в неделя, като в хода на деня ще обхванат почти цялата страна без крайбрежието. В равнинната част на страната ще вали предимно дъжд, макар че в отделни области на запад температурите ще позволят мокър сняг.

В понеделник ще вали почти през целия ден - в ниското дъжд, а в планините на запад - сняг. Температурите ще се понижат по-осезаемо вечерта и във вторник. Валежите от дъжд от запад на изток ще преминават в сняг с по-значителни количества в Северна и Западна България. В средата на седмицата валежите ще спрат навсякъде с тенденция да се покаже слънцето. Ще остане студено със сутрешни температури до минус 8-минус 10 градуса в традиционно студените региони в страната.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.