ИТН не подкрепя идеята за зелени сертификати, където и да било, каза депутатът

Не вирусът, а здравната ни система е причина за високата смъртност сред заразените с COVID-19 у нас. Тази теза подкрепи имунологът и депутат от „Има такъв народ” проф. Андрей Чорбанов. И добави, че стои зад казаното от него преди дни, че Омикрон гази ваксинираните така, както прасе минава през люцерна.

„Факт е, че и ваксинирани боледуват изключително масово. Ние сме против зеления сертификат за където и да било. Не смятаме, че е ефикасен. Хора със сертификати могат да заразяват други хора”, категоричен бе Чорбанов.

Депутатите решиха за зеления сертификат в НС

Той заяви, че въпреки въвеждането на задължителния документ за достъп до парламента, той самият няма да представя документа си на влизане на работното си място. "Искам да видя как и от кого ще бъда спрян. Разглеждането на темата за зеления сертификат за парламента не беше свързано със законността. Според правилника на НС всеки депутат трябва да присъства на заседанията и никой не може да го ограничи", заяви проф. Чорбанов.

Той допълни, че ако определен работодател въвежда задължителен зелен сертификат за служителите си, то би следвало да осигури безплатно тестване на неваксинираните в екипа.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.