Забраната за полети ще влезе в сила от 27 януари

Зона, забранена за полети, ще бъде установена на височина 2,5 хиляди фута (762 метра) над резиденцията на британския монарх Елизабет Втора в Уиндзор с цел гарантиране на сигурността й. Забраната за полети ще влезе в сила от 27 януари. Тя ще касае радиус от 1,4 мили (2,2 километра).

Ако в зоната, забранена за полети, навлезе все пак летателен обект, който при връзка с въздушни диспечери не отговаря, за прехващането му ще бъдат вдигнати изтребители на британските кралски военновъздушни сили.

Показаха кадри с предполагаемия нападател с арбалет, който нахлу в Уиндзор (ВИДЕО)

На 25 декември на територията на Уиндзорския замък, където кралицата посрещаше Рождество Христово, проникна въоръжен мъж. Оказа се, че той страда от психическо разстройство и сега е в специализирано заведение.

Елизабет II връчи ордени на Даниел Крейг, Тони Блеър и снаха си Камила (ВИДЕО)

Мъжът твърдял, че искал да отмъсти на британската кралска династия за колониалната политика на Лондон в Индия. Нападателят носел арбалет и малко преди да нахлуе в зоната около замъка, той заплашил в социалната мрежа Снапчат, че ще убие кралицата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА